Bel ons direct: 071 - 361 11 45

Bronckhorststraat 44, Noordwijk Bekijk de kaart

Services van de Tandenwinkel

De Tandenwinkel biedt al meer dan 30 jaar vertrouwde service voor het aanmeten en vervaardigen van kunstgebitten, klikgebitten, immediaatprotheses en gedeeltelijke gebitsprotheses. De vertrouwde service van De Tandenwinkel is vanzelfsprekend. Iedereen kan direct bij ons terecht, ongeacht welke zorgverzekeraar u heeft! Ook in 2016 is de volledige gebitsprothese nog opgenomen in de ‘basisverzekering’. Het is soms mogelijk uw nota rechtstreeks bij uw verzekeringsmaatschappij af te rekenen. Dus, geen pin of contanten? Vraag naar rechtstreeks declareren!

Kunstgebit / Gebitsprothese

Een volledige prothese of kunstgebit vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer u deze niet meer heeft of deze te zwak zijn. De tandheelkunde maakt onderscheid tussen volledige prothesen en gedeeltelijke prothesen zoals plaatprothesen en frameprothesen. Ongeveer drie miljoen mensen in Nederland hebben een kunstgebit.

kunstgebitDoor de opkomst van de implantologie is het eenvoudiger geworden om een goed vastzittend kunstgebit te hebben. Het kunstgebit wordt dan op drukknoppen of een staafje geklikt. Deze voorziening is vrij kostbaar, maar wordt onder voorwaarden vergoed door de meeste verzekeraars. In een aantal gevallen is het ook mogelijk de eigen hoektanden of kiezen te gebruiken, als deze nog niet verloren zijn gegaan.

Een prothese wordt niet uit de kast getrokken of kant-en-klaar aangeleverd. Bij de Tandenwinkel lopen we met u eerst een aantal stappen door, zodat we als tandtechnicus de prothese nauwkeurig kunnen modelleren en het uiteindelijke kunstgebit vervaardigen in hoogwaardige natuurgetrouwe kunststof en sterke tanden waarmee u voor de dag kunt komen.

Klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit dat op eenvoudige wijze “vastgeklikt” wordt op implantaten ofwel “kunstwortels”. Een tandimplantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Een tandimplantaat stopt het slinken van het kaakbot en zorgt voor het behoud van uw eigen, Unieke gezichtsexpressie. De implantaten worden door de tandarts-implantoloog of door de kaakchirurg geplaatst. Het plaatsen is een relatief kleine en eenvoudige ingreep van circa 30 minuten en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Het vastgroeien duurt, afhankelijk van de uitgangssituatie, gemiddeld 6 tot 12 weken.

Overigens kunt u tijdens deze vastgroeiperiode, gewoon uw oude (aangepaste) prothese blijven dragen. U hoeft dus niet tandeloos de deur uit! Nadat de implantaten vastgegroeid zijn, wordt het nieuwe kunstgebit door ons aangemeten en vervaardigd, om uiteindelijk op de implantaten te worden bevestigd c.q. vastgeklikt. U kunt uw nieuwe kunstgebit daarna probleemloos in- en uitnemen (losklikken) om deze bijvoorbeeld te reinigen. Een kleefpasta is niet meer nodig; uw kunstgebit zit bij het eten, praten en lachen stevig in de mond!

De verankeringstechniek / kliktechniek van implantaten bespaart u de mogelijke en soms vervelende bijverschijnselen van het traditionele, uitneembare kunstgebit, zoals onvoldoende houvast, klappertanden en pijn. Daarnaast voorkomt een kunstgebit op implantaten verder slinken van het kaakbot en dus het verder “invallen” van de mondhoeken. U zult zien dat, na plaatsing van uw nieuwe implantaatgedragen kunstgebit, uw ingevallen mondhoeken zelfs enigszins “gelift” worden!

Spoedreparaties

In geval van nood kunt u bij ons terecht voor professionele spoedreparaties. Klaar terwijl u wacht.

Service aan huis

De Tandenwinkel biedt mensen die slecht ter been zijn of aan huis zijn gebonden de bekende en uitstekende ‘service aan huis‘. U kunt hiervoor eenvoudig een telefonische afspraak met ons maken of een bericht achter laten op onze contactpagina.